2016. június 15., szerda

Cukros-fahéjas rúd

Lehet hogy ez az össze-vissza idő teszi de kelt tésztára abból is a fahéjasra vágytam! Limara  sütijét  sütöttem  fél adagot, szerintem ezt már kipróbáltam de most blogomban nem találtam ezért ismét beírom!
                                                                                 
Hozzávalók:(6 db-hoz)
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 tk.só
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 felvert tojásnak a fele + 1 sárgája
  • 1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg puha vaj
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • kisült tészta kenéséhez: 1 evőkanál olvasztott vaj + 2 evőkanál kristálycukor+ 1 tk. őrölt fahéj.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt pici cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt  bedagasztottam a tésztát  amit letakartam és 45' pihentettem.  Enyhén lisztes gyúrótáblán 6 részre vettem a tésztát amit egyenként gombócnak  formáztam . A tésztát amit először formáztam meg azzal kezdtem /addig a többi pihent, hosszúkás formára kinyújtottam és az  egyik végén egyharmad részét  ujjnyi széles csíkokra vágtam  majd a másik végétől kezdve feltekertem. Sütőpapírral borított tepsire raktam, mikor elkészültem az egésszel ismét letakartam és 40' pihentettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor a sütőből kivettem még forró volt átkentem olvasztott vajjal és megforgattam a cukros-fahéjas keverékben. Rácson hagytam kihűlni. Nagyon finom könnyű tésztája van!
Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomak lehettek! A fahéj mindennek jót tesz :-)

Timi írta...

Én is elkészítettem már ezt a fajta kiflit, mert nagyon finom...csak egy gond van vele: túl gyorsan elfogy :o)))
Én meg tudod mit sütöttem ezen a héten? Ezt: http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/dan-fahejas-csiga?utm_source=R%C3%A1ntott+H%C3%BAs+Wokban&utm_campaign=d780a715df-2016_06_10&utm_medium=email&utm_term=0_282dc990aa-d780a715df-106769101

Éva írta...

Katalin köszi !
Timi különösen ahol többen vannak gondolom nem tart sokáig! Férjuram ezekért a kelt tésztákért annyira nem rajong így ha én megkívánom keveset sütök abból 1-2 megeszek a többi megy mélyhűtőbe majd jönnek a gyerekek és örömmel "elpusztítják"! Ez a link kié? csak nem? és nem is szóltál nekem!

Timi írta...

Oh, ez nem az én oldalam, hanem egy másik blogerré, Szilágyi Balázsnak hívják. Nagyon finomakat készít ő is, az egyik keksz recept alapján találtam rá... :o)

Névtelen írta...

Imádjuk együtt a fahéjas finomságokat. Ezt megkened vajjal és/ vagy lekvárral, vagy simán eszed mondjuk hideg tejjel???? Óóóó❤️

Éva írta...

Timi először valóban arra gondoltam, aztán megnéztem és rájöttem:-)) Több receptjét próbáltam már ki én is , ezt a süteményt egy másik oldalon láttam és én is elkészítettem már!
Emőke ezt a süteményt csak úgy ahogy van kell falatozni ilyen cukrosan fahéjasan! Ha szereted a tejet akkor csak azt igyál hozzá, egészségedre!