2016. június 21., kedd

Egyszerű bolognai kagyló tésztával

Könnyen  elkészíthető  házi fűszerkeverék ízesítésével is!
                                                                              
Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, egy kisebb vagy nagynak a fele paprika- paradicsom, őrölt bors,só,  pirospaprika, házi bolognai fűszerkeverék, 1 dl paradicsomlé. Tészta, kevés reszelt sajt.
Elkészítése:Megpucoltam a hagymákat apróra daraboltam. Olajat melegítettem amin megdinszteltem a kétféle hagymát hozzá tettem a feldarabolt paprikát paradicsomot együtt pároltam az egészet majd fűszereztem borssal pirospaprikával csípős paprikával  és rátettem a húst összekevertem sóztam.(ez eddig mint a pörkölt alap) Mikor már kezdett főni akkor szórtam rá a házi bolognai fűszerkeverékből  és felöntöttem a paradicsomlével. Addig főztem még a hús megpuhult ha kicsit apad a leve lehet kevés vizet  önteni rá közben.  A tésztát szokásos módon kifőztem  majd rákanalaztam a szószt és reszelt sajttal szórtam be. Nagyon  finom!
Ui: Természetesen az étel fűszerezését mindenki ízlés szerinti mennyiségben használhatja!
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Imádom az ilyen ételeket! :)

Katalin írta...

Erre lehet mondani, hogy egyszerű de nagyszerű! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...