2016. június 13., hétfő

Lepény "Gasztroangyal"

Akár pizza helyett is elkészíthető !
                                                                         
Hozzávalók:tésztához: 30 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1 mk.só, 1- 1,5 dl langyos víz.kenésre: olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 mk. oregano. tetejére: tejföl, reszelt sajt, zöldség.
Elkészítése:  Tálba kimért liszt közepébe  mélyedést csináltam ebbe kevés langyos vizet öntöttem és belemorzsoltam az élesztőt csipetnyi cukorral elkevertem.  Mikor már kicsit felfutott az élesztő a többi vízzel és a sóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára  kelni, ekkor kevés lisztet szórtam a gyúrótáblára és átgyúrtam ismét a tésztát majd kicsit kelesztettem kb. 20'  A második kelesztés után  négyfelé vettem  a tésztát és egyenként kinyújtottam. Vaslapon vagy mint én most felforrósított teflon edénybe megsütöttem mindkét oldalát a tésztának/ 2-3' oldalanként/. Még mielőtt elkezdtem sütni a tésztát  kis edénybe öntöttem az olajat belereszeltem a fokhagymát beleszórtam a fűszert és összekevertem . A kisült tésztát ezzel a fűszeres olajjal kentem meg tejföllel és reszelt sajttal  borítottam be végül zöldséget tettem a tetejére! Nagyon-nagyon finom!
Jó étvágyat !
Ui:Természetesen  ahol többen vannak a családban  a hozzávalók mennyisége  növelhető:)

5 megjegyzés:

teller-cake írta...

De szuper, el is készítem holnap vacsorára! :-)

Nea írta...

Fűszeres olajjal átitatott frissen kisült lepényke hmmm ... csakis mennyei lehetett.:)

MrsSame írta...

Nagyon jó!
Képzeld tegnap a szülőfalumban forgatott Marcsi. Sajnáltam is hogy nem most látogattunk haza. Szeptembertől valamikor kerül adásba. (Hosszúhetény)

aranyos fodorka írta...

Kipróbálva, ! A tetejére zöldség helyett rakott kolbász szeletkék nem rontottak az ízén :-)

Éva írta...

teller-cake örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Nea köszi, valóban nagyon finom volt!
Melinda Sásdi köszi! Sokszor nézem a műsort, de inkább az írott recepteket szeretem nézegetni a blogjában. Azért majd figyelek!
aranyos fodorka örülök hogy elkészítetted egészségedre! A kolbásszal gondolom még finomabb volt!