2016. június 10., péntek

Meggyes - gesztenyés torta

Az elmúlt napokban készülődve a mostani hétvégére amikor is családunk két ünnepeltjét köszöntjük tortákat készítettem! Mivel összevont ünneplés lesz  ezért  a "hónap elején született "vőm születésnapjára akit utólag most köszöntünk  ezt a tortát készítettem!
                                                                             


Hozzávalók: 3 tojásos piskóta /18 cm.átm.formában sütve/, krém: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 20 dkg gesztenye massza  + díszítéshez, rumaroma, csokireszelék,    meggy.
Elkészítése:Elkészítettem a piskótát mikor kihűlt ketté vágtam. A puha margarint kikevertem a porcukorral  a puha  gesztenye masszát  krumplinyomón átnyomtam majd kevés rumaromát tettem hozzá és a margarinos porcukorral kikevertem. A piskótát ezzel a krémmel töltöttem meg majd a külső részét is bevontam vele. Torta alját körben csokireszelékkel szórtam be tetejére meggyet pakoltam  és átnyomott gesztenyét.
Boldog szülinapot !

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Évikém, nagyjából mennyi idő az, ami alatt a hűtőben összeáll a torta, azaz a krém kellően megdermed?
Én ennél a résznél szoktam kicsit beaggódni, lévén nem vagyok annyira gyakorlott mint Te;-)

Éva írta...

Emőke ez a krém annyira jó hogy akár töltés után egyből tálalhatnád:)Azért én úgy szoktam csinálni hogy egyik nap megsütöm a piskótát másnap töltöm és hűtőben van következő napig! De mondom akár egyből lehetne tálalni!

Névtelen írta...

Köszönöm!:-))