2016. július 6., szerda

"Háztartási keksz" kicsi változással- házilag

Pár évvel ezelőtt készítettem először  háztartási kekszet ! A napokban mikor  a barna cukorról olvastam az interneten  ahol azt javasolják hogy a kekszhez ez a cukor a legjobb, akkor gondoltam hogy ismét elkészítem . Forma és a cukor  változott és igen finom lett !!
                                                                                 
Hozzávalók:
20 dkg. liszt
10 dkg barna cukor
6 dkg vaj/margarin
1 db tojás
2 tk. sütőpor
csipet só
*
Elkészítése: Liszthez tettem a sütőport és a sót összevegyítettem. Cukrot és a puha vajat jól kikevertem majd a tojást is hozzátettem azzal is kevertem végül a lisztes keverékkel tésztának gyúrtam .Folpackba tettem és hűtőben 40' pihentettem. Tepsit sütőpapírral béleltem ki . A tésztát vékonyra nyújtottam  és linzer kiszúróval szaggattam ki  tepsire pakoltam majd  egy hústűvel  szurkáltam meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Tepsiben hagytam kihűlni. Igen finom keksz lett belőle amit érdemes volt kipróbálnom!
Hidd el  hogy megér egy próbasütést!

2 megjegyzés:

Monika írta...

Biztosan sokkal finomabb a boltinál!Látszik is rajta.
te vagy az én állandó " szakácskönyvem",innen merítek ötletet.:)

Éva írta...

Mamka sokkal finomabb! Kedves vagy nagyon örülök ha így gondolod! Váljon egészségetekre!