2016. július 5., kedd

Amerikai csokis keksz

                                                                               

Hozzávalók:
  • 175 g búzaliszt
  •    0,5 tk. szódabikarbóna
  •    0,5 tk. só
  •  60 g vaj
  •  45 g natúr krémsajt
  •  60 g kristálycukor
  • 120 g barna cukor
  •     1 db tojás
  • 100 g étcsokoládé
Elkészítése: Lisztet összekevertem a sóval és szódabikarbónával. Habosra kevertem a vajat a krémsajttal hozzátettem a kétféle cukrot  a tojást ezekkel  is összekevertem majd hozzátettem a lisztes keveréket és összegyúrtam.A legvégén tettem hozzá a darabokra tördelt csokoládét /mivel csokicsepp nem volt nekem/. Mikor jól belegyúrtam a csokit is akkor folpackba  csomagoltam és hűtőbe tettem .A receptben  legalább 2 óra szerepel nálam kicsit tovább pihent. A tésztából kis golyókat formáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól távolabb. Előmelegített sütőben 190 fokon 11' sütöttem. Tepsiben hagytam kihűlni Nagyon-nagyon  finom!
forrás: innen
Megkínálhatlak?

4 megjegyzés:

Timi írta...

Hű, ez valóban finom lehet!!!

Gerdi írta...

Hmmm, ez igencsak csábítóan néz ki... Mára már a gyerekek leadták a rendelést, de ezt sem hagyhatom ki, annyira csokis!

teller-cake írta...

Ahhh, ez kipróbálós! :-D

Éva írta...

Timi ezt javaslom hogy próbáld ki mert nagyon finom! Tanúsítják már a nagyobbik lányomék is akiknek szintén nagyon ízlett!
Gerdi köszi, legközelebb csinálj egy próbasütést remélem ízlik majd a gyerekeknek? Egészségetekre!
teller-cake örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...