2016. október 20., csütörtök

Bukta étcsokis szilvalekvárral "Ízőrzők" Nagyvázsony

Ennek a buktának a kedvéért csináltam ilyen csokis szilvalekvárt!
                                                                                       
Azt a mennyiséget írom amiből nálam készült!
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1,5 dl langyos tej, 1 tk.cukor, 2,3 dkg élesztő, 1/2 dl kefir/vagy aludttej, 2,5 dkg margarin, 1 tojássárgája,  csipet só. Tepsi kenéséhez margarin, tészta kenéséhez tojássárgája.
Elkészítése:Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót az élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát /dagasztás közben kevés lisztet még tettem hozzá. Letakarva hagytam kelni. Tepsit margarinnal kikentem . Megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam 1/2 cm vastagra és késsel felszabdaltam négyszögekre. Egyenként a tészta darabkákat kézzel még huzigáltam majd közepébe tettem egy kanál csokis szilvalekvárt és feltekertem végeit kicsit benyomtam . Tepsibe pakoltam a tésztákat tojássárgájával lekentem és kicsit hagytam még pihenni addig előmelegítettem a sütőt. Tepsit sütőbe tettem  ahol 200 C fokon  25' sütöttem. Hagytam kicsit hűlni  ezután tettem tányérra és szórtam meg porcukorral. Nagyon finom !
Jó étvágyat !

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Minden nap reggel, lopva lestem be hozzád, Éva, utána szaladtam a dolgomra. A napokban vissza fogok olvasni, egy bizonyos fahéhas szirup kelkemes gondolata lengi be a gondolataimat, mióta közzé tetted...legyen szép az estéd!

Katalin írta...

Finom lehetett! Milyen jó, hogy megcsináltad a nyáron ezt a fincsi lekvárt :-)

Éva írta...

Emőke szeretettel várlak vissza!
Katalin nagyon finom, látod már felbontottam!Télire akkor mi marad?:-))