2016. október 7., péntek

Cukkini főzelék

Elkészítési módja hasonló a tökfőzelékhez !
                                                                             


Hozzávalók:
cukkini
kisebb vöröshagyma,
pirospaprika, őrölt bors, só, 
szárított kapor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
kevés olaj
*
Elkészítése(Előkészített  fagyasztott volt a cukkini mivel  kb. 1 hónapja kaptam akkor megpucoltam magját kiszedtem és legyalultam  így tettem el a mélyhűtőbe) Kevés olajon megdinszteltem a megpucolt felaprított vöröshagymát kevés pirospaprikát és borsot szórtam rá majd hozzátettem a mélyhűtőből kivett cukkinit. Sóztam és szárított kaprot tettem hozzá  nem igényel sok időt a főzése kb.20' .  Tejfölbe elkevertem a lisztet  és ezzel habartam be a főzeléket ezzel is  összefőztem .Mielőtt levettem a tűzhelyről egészen kevés ecetet tettem még hozzá. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok  !

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nahát, ez a gondolat még fel sem merült bennem, de ki fogom próbálni. :-)

Katalin írta...

Finom lehetett, tudom mert én is főztem a nyáron, és jobban ízlett mint a tökfőzelék :-)

Éva írta...

teller-cake sürgősen pótold hiányosságodat mert finom:)
Katalin köszi finom volt , a nagyobbik lányom főzött a nyáron és ajánlotta mert nekik is jobban ízlett mint a tökfőzelék!