2016. december 18., vasárnap

Diós korongok

                                                                             

Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája.Keverék: 15 dkg darált dió, 2 tojás habja, 12 dkg cukor, eper vagy meggylekvár.
Elkészítése: A lisztből, margarinból, porcukorból, tojássárgájából porhanyós tésztát gyúrtam  kinyújtottam  és apró korongokat szaggattam belőle. A felvert tojáshabot összekevertem  darált dióval és a kristálycukorral. Ebből  a keverékből kis halmokat raktam a korongokra úgy hogy az alaptésztából karima maradjon. A töltelék közepébe lisztes ujjal mélyedést csináltam és abba meggylekvár pöttyöket tettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem . Pár darabot porcukorral beszórtam.Nagyon finom!
Ui: Tészta összegyúrásánál kevés citromlevet tettem hozzá!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Mamka írta...

NaGYON köszönöm, igyekszem megsütni!

Éva írta...

Mamka nem fogod megbánni, de készüljél fel rá hogy sok van belőle:-))Egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...