Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája. Keverék: 15 dkg darált dió, 2 tojás habja, 12 dkg cukor, eper vagy meggylekvár.
🌺
Elkészítése: A lisztből, margarinból, porcukorból, tojássárgájából porhanyós tésztát gyúrtam kinyújtottam és apró korongokat szaggattam belőle. A felvert tojáshabot összekevertem darált dióval és a kristálycukorral. Ebből a keverékből kis halmokat raktam a korongokra úgy hogy az alaptésztából karima maradjon. A töltelék közepébe lisztes ujjal mélyedést csináltam és abba meggylekvár pöttyöket tettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem . Pár darabot porcukorral beszórtam. Nagyon finom!Ui: Tészta összegyúrásánál kevés citromlevet tettem hozzá!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
NaGYON köszönöm, igyekszem megsütni!
Mamka nem fogod megbánni, de készüljél fel rá hogy sok van belőle:-))Egészségetekre!
Megjegyzés küldése