2016. december 15., csütörtök

Narancsos-kardamomos hópelyhek- Szakácsmustra 21.fordulójára

A mostani forduló háziasszonya Ani  kiválasztottja Tóthné Libor Mária blogvilágból közismert Limara ! Már eddig is sok finomságát elkészítettem most karácsony közeledtével erre a péksüteményére esett a választásom!
                                                                              

Hozzávalók:/fél adagból készítettem azt írom le ebből 5 db lett/: 30 dkg finomliszt, 1 mk só, 2,5 dkg cukor
1 db tojás, 1 db narancsnak a leve, fél narancs reszelt héja, 1 tk kandírozott narancs, 1 tk. őrölt kardamom, 2,5 dkg. puha vaj, 1 dkg élesztő, annyi tej ami a narancslével együtt kb. 1,5 dl. Tészta tetejére :1 tk olvasztott vaj 1 tk nádcukor, 1/2 mk őrölt fahéj.
Elkészítése:Tészta hozzávalóiból a szokásos kelt tésztát bedagasztottam amit 45' pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán  5 részre vettem  majd egyenként gömbölyítettem a tésztákat. Ezeket a tészta darabokat fél cm vastag körnek nyújtottam majd 4 helyen átlósan bevágtam de nem teljesen a közepéig. A cikkeket kicsit széthúztam  és mindegyik cikk közepébe még egy vágást csináltam amit kicsit ujjammal tágítottam. Sütőpapírral borított tepsire raktam és 15' hagytam pihenni. Sütőt előmelegítettem 200 fokra. Mielőbb a tésztát betettem volna a sütőbe a cikkek közötti rést kicsit megnyomkodtam majd olvasztott vajjal lekentem és a fahéjas cukorral megszórtam. 200 fokon 20' sütöttem, mikor kihűlt akkor szórtam meg porcukorral. Nagyon finom!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyors voltál :-) Finom sütit választottál!

marisz57 írta...

Ezt én is ki szeretném próbálni. :)

Éva írta...

Katalin köszi!
marisz57 érdemes mert nagyon finom!