Hozzávalók: 20 dkg dió, 1 tojásfehérjének a fele, 1 tk hideg víz, 1 mk. vanília aroma, 5 dkg kristálycukor, 3 dkg barna cukor, 1 tk őrölt fahéj.
Elkészítése: Sütőt előmelegítettem 150 fokra. Tepsit sütőpapírral béleltem. Tojásfehérjéhez tettem a vizet és a vanília aromát és felvertem. Kétféle cukrot összekevertem a fahéjjal. Diót tálba tettem ráöntöttem a felvert tojásfehérjét és összekevertem a dióval jó alaposan hogy minden részére jusson, ezután szórtam rá a cukros fahéjat ezzel szintén rázogattam .Sütőpapírra borítottam elegyengettem és az előmelegített sütőbe tettem ahol 35' szárítottam majd hagytam teljesen kihűlni. Nagyon finom!
Jó nassolást !
4 megjegyzés:
Finom csemege :-) Én is szoktam csinálni, mogyoróból, mandulából, de csak fahéjas cukorszirupba forgatva, nagyon gyorsan kész :-)
Katalin köszi!
Gyakorlati kérdés: a sütőt kikapcsoltad, amikor a diót betetted, vagy takaréklángon hagytad 35 percig ? (csak száradt, vagy sült a dió ?)
aranyos fodorka nem kapcsoltam ki mikor betettem a diót a sütőbe, de ennyi fokon is inkább szárad mint sül!Egészségedre !
Megjegyzés küldése