Hozzávalók: 3 db kifli, 25 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 1/2 cs.vaníliacukor, 1,5 dl tej, 6 evőkanál porcukor, margarin és zsemlemorzsa a tepsi kenéséhez ,1 evőkanál citromlé, kevés reszelt citromhéj, maroknyi mazsola.
Elkészítése: Kifliket feldaraboltam, tojást ketté vettem .A sárgájához tettem 3 evőkanál porcukrot és fehéredésig kevertem majd beletettem a villával összetört túrót , vaníliacukrot , mazsolát citromlevet és reszelt héját és az egészet jól kikevertem. Margarinnal kikentem egy kisebb tepsit zsemlemorzsával beszórtam és a kifli felét ebbe pakoltam bele egymás mellé tejbe elkevertem 1 teáskanál vaníliacukrot és kanállal szedve meglocsoltam a kiszedett kifliket. A túrótölteléket rápakoltam egyenletesen a kiflikre , majd ismét kifliket pakoltam a töltelékre és ezeket is meglocsoltam tejjel. Tojásfehérjét kemény habnak felvertem apránként ehhez is tettem 3 evőkanál porcukrot és a kiflikre pakoltam a habot. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' sütöttem még a hab kellő szint kapott. Hagytam kicsit hűlni majd felkockáztam .Meggylekvárt tettem hozzá bár ez annyira nem is hiányzott! Egyszerű, de annál finomabb!
Jó étvágyat !
2 megjegyzés:
Az Ízőrzőket mi is szeretjük, jók ezek a régi egyszerű ételek, látszik hogy szívvel-lélekkel sütik-főzik...
Most is egy finomat választottál elkészíteni!
Katalin én is nagyon szeretem ezeket az ételeket és még soha nem csalódtam bennük. Köszi!
Megjegyzés küldése