Változás : tej helyett savó és a tészta felét ízesítettem kakaó-fahéj keverékével valamint most friss élesztőből készítettem.
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 5 evőkanál cukor, 1/2 teáskanál só, 3 dl tej/ ezt most helyettesítettem a savóval/, 5 dkg olvasztott margarin,1,5 evőkanál kakaópor fél mokkáskanál őrölt fahéj, olaj a tepsi kenéséhez, tészta kenéséhez tej.
Elkészítése: Élesztőt kevés langyos cukros tej/savóba kevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam. Mikor már jó állagú volt a tészta kétfelé vettem az egyik felébe beledolgoztam a kakaó-fahéj/ kevés tejjel elkeverve / majd mindkét tésztát edénybe tettem letakartam és hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztákat és egyenként rudat formáltam belőle majd a két rudat összetekertem és olajjal kikent hosszúkás/magas falú/ tepsibe raktam ahol még 40' pihentettem. Mielőtt sütőbe tettem tejjel átkentem a tészta tetejét. Előmelegített sütőbe pakoltam és 180 fokon 40' sütöttem a tepsi alá edénybe vizet tettem.Mikor megsült a tészta rácson hagytam hűlni csak ezután szeleteltem belőle! Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon jónak tűnik!!!
Köszi Vicuska !
Megjegyzés küldése