2017. március 27., hétfő

Lekváros linzer "Ízőrzők" Ajak

                                                                            
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál sertészsír, 12 dkg vaj, 1 egész tojás +1 tojássárgája, 1/2 cs. sütőpor, 1 dl tejföl.
🌺
Elkészítése:  Kimért liszthez tettem a porcukrot és sütőport összevegyítettem majd a zsírt és vajat morzsoltam el benne. Ezután tettem hozzá a tojást és tejfölt  összegyúrtam a tésztát majd kinyújtottam és formákkal kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam  és előmelegített sütőben 210 fokon 10' sütöttem. Mikor kihűlt szilvalekvárt kanalaztam a sima korong közepébe majd a lyukas formát /amit előtte porcukorral megszórtam/ tettem  rá.Nagyon finom sütemény ami sokáig  eltartható dobozban de csak akkor  ha nem nyitogatjuk sűrűn:-))
Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

sucika írta...

Kedves Éva!
Lagzikra készülve kipróbálom majd a recepted (nekem is van 2), mert a legjobbat szeretném sütni. Érdekelne, hogy tudsz-e valami nagyon tuti mézeskalács receptet. Az lesz a köszönőajándék, és bevállaltam. Üdv. Icu

Éva írta...

sucika küldtem neked két linket , mivel az elsőt nem kaptad meg így ma reggel ismét elküldtem remélem célba ér! Sok sikert!