2017. augusztus 9., szerda

Csíkos kalács

Az elmúlt hetek egyik napján mikor esős időnk volt akkor  készült  egy próbasütés amit itt találtam.(Bár csíkos kalács receptem több is van de a jóból nem árt a sok!)
                                                                          

Hozzávalók:  30 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 1 dl natúr joghurt, 1 db tojás /felverve fele a tésztába a másik felével kentem a tésztát/, 2,5 dkg margarin, csipet só, 2 evőkanál cukor, fél citrom reszelt héja, 1/2 cs.vaníliacukor, kakaós részhez: 1,5 evőkanál kakaópor-2 evőkanál víz.

Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet beletéve hagytam felfutni.Kimért liszthez öntöttem a többi hozzávalót a megkelt élesztővel együtt bedagasztottam a margarint olvasztva csak a végén dolgoztam a tésztába. Kétfelé vettem a tésztát egyik felébe beledolgoztam a kakaópor és víz keverékét. Mindkét darab tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután egyenként kinyújtottam a világos tésztára tettem a kinyújtott kakaós részt majd feltekertem a tésztát úgy hogy a hajtás a tészta aljára kerüljön. Sütőpapírt tettem egy őzgerincformába és ebbe tettem bele a tésztát letakarva hagytam még 30' pihenni. Felvert tojás másik felével lekentem és előmelegített sütőben 180 fokon 35' sütöttem. Rácson hagytam hűlni.(Nagyon finom könnyed tésztája van.)
Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések: