2017. szeptember 22., péntek

Szalagos fánk

Többször sütöttem  már különböző receptek alapján. Talán ez is szerepel blogomban, most mégis beírom mert igen finom lett  kevesebb mennyiségből készítettem amiből 14 db lett!
                                                                           
Hozzávalók:  25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 evőkanál porcukor, 3 dkg olvasztott margarin, 1 tojássárgája, csipet só, tej  1,5-2 dl ahogy a tészta kívánja.
Elkészítése:  kevés langyos tejbe tettem fél kanál porcukrot az  élesztőt és kevés lisztet belekeverve hagytam felfutni. Tojássárgájához tettem az egész kanál porcukrot kikevertem hozzá öntöttem az olvasztott margarint és ezt a keveréket tettem a kimért liszthez. Tejbe tettem a sót majd bedagasztottam vele a tésztát. /Nem volt szükségem az összes tejre / Mikor már szép sima volt a tészta letakartam és hagytam duplájára kelni, ekkor enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam óvatosan nyújtottam rajta majd fánk szaggatóval kiszaggattam és letakarva hagytam még 20' pihenni. Ezután forró olajba kisütöttem  papírtörlőre  szedtem. Porcukorral megszórva lekvárral nagyon finom könnyed a  tésztája !
Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

Ani írta...

Kérek egyet!

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, tényleg szalagosak :-)
És ha lehet, én is kérek belőle :-)

Éva írta...

Ani szívesen megkínálnálak!
Katalin köszi.Akkor neked is teszek félre jó?:-))

Vicuska írta...

Nekem is jut még belőle? :)

Éva írta...

Vicuska sajnos már csak legközelebb bocsi:-))