2017. október 5., csütörtök

Túrós batyu/leveles tésztával

Ezért szeretem ezt a tésztát kevesebb mennyiséget is lehet belőle bármikor és bármilyen töltelékkel készíteni! Bableves utáni második fogásként készült:)
                                                                        

Hozzávalók: 25 dkg leveles tészta, töltelék:25 dkg  tehéntúró, 2 evőkanál cukor,  kevés mazsola és vaníliás cukor, 1 db tojás, reszelt citromhéj . Kenéshez: 1 felvert tojás.
                                                                        * * *
Elkészítése: Mivel fagyasztott leveles tésztából készítettem mikor felengedett liszttel megszórtam és kinyújtottam. Ezután feldaraboltam ebből a mennyiségből 6 db lett , a töltelékhez: túrót villával összetörtem mazsolát (amit előtte kicsit vízben áztattam majd leszűrtem) beletettem a túróba a kétféle cukorral , reszelt citromhéjjal és a tojás sárgájával együtt majd jól összekevertem. A tojás fehérjét villával felvertem ezt is a túróhoz kevertem. Ebből a töltelékből tettem a tészta darabok közepébe egy evőkanálnyit , tészta széleit a felvert tojással kicsit átkentem majd a négy csücskét összefogtam kicsit tekertem rajta és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Tojással lekentem és előmelegített sütőben 220 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt porcukorral szórtam meg. Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok  !

Nincsenek megjegyzések: