2017. november 22., szerda

Diós tallérok

Finom sütemény , mivel csak darált állapotában volt már csak dióm ezért a sütemény tetejére  darabolt mogyorót tettem.( Ha  diód van tetejére fél szelet diót lehet tenni!)
                               
                                            
Hozzávalók:tésztához:  25 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 db tojás, csipet só, 8 dkg darált dió,töltelék:  5 dkg vaj olvasztva, 5 dkg cukor, 4 dkg darált dió,  2 evőkanál sárgabaracklekvár, rumaroma, tetejére:8-10 dkg étcsokoládé, dió vagy mogyoró
Elkészítése:  Tésztához valókat összegyúrtam és hűtőben 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kb. 4 mm vastagra kinyújtottam  és  5 cm-es korongokat szaggattam ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztát  előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor a tészták kihűltek a tészta mennyiségének a felét  gőz fölött megolvasztott étcsokoládé kevés olaj keverékébe mártottam amit tálcára pakoltam és mielőtt   megdermedt volna kevés darabolt mogyorót szórtam rá . Elkészítettem a tölteléket: vajat megolvasztottam beletettem a cukrot és a darált diót összekevertem kevés rumaromát és lekvárt tettem még hozzá és kikevertem. Mikor már kezdett dermedni a csokis rész akkor a sima tallérokat megkentem a töltelékkel és a csokist rátettem. Tálalás előtt kevés porcukorral meglehet szórni!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Ez nagyon guszta. A kávém mellé pont illene egy. :)

Éva írta...

Évi akár kettőt is szívesen adnék!Köszi!