2017. november 28., kedd

Gombával töltött ravioli

Pár hete hogy figyelemmel kísérem "Konyhafőnök" műsort aminek nézése során kedvet kaptam ennek a tésztának az elkészítésére.Érdekes hogy a receptek válogatása  során éppen az egyik zsűritag oldalán találtam rá a kipróbálandó receptre:)
                                                                         

Hozzávalók tésztához: 100 g liszt, 1 db tojás, 1 tk olívaolaj, töltelékhez:  1 evőkanál vaj, 1 kisebb vöröshagyma, 150 g gomba, 2 dkg reszelt sajt, só, bors, kakukkfű, mártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk rozmaring, 50 ml fehérbor, só, bors, szórásra vágott petrezselyem.
                                                                          
Készül a tészta!
Elkészítése: Tésztát hozzávalókból összegyúrtam és fél órára félretettem, addig elkészítettem a tölteléket. Gombát megpucoltam apróra vágtam , vöröshagymát szintén tisztítás után felkockáztam. Vajat megmelegítettem beletettem a vöröshagymát kicsit dinszteltem rátettem a gombát fűszereztem együtt pároltam majd mikor levettem a tűzhelyről akkor kevertem hozzá a sajtot . Tésztát kinyújtottam 5 cm pogácsaszaggatóval kiszaggattam a gombás raguból a minden második tészta közepére tettem kiskanállal   tojásfehérjével  a töltelék körül megkentem és egy másik tésztát rátettem majd körbenyomkodtam egy villa segítségével. Forrásban lévő enyhén sós vízbe pakoltam a tésztát mikor feljött a víz tetejére kiszedtem. Elkészítettem a mártást : vajat megforrósítottam beletettem a megpucolt lereszelt fokhagymát dinszteltem fűszereztem ráöntöttem a bort és felforraltam. Tányérra szedtem a tésztából megöntöztem a mártással és apróra vágott petrezselymet szórtam rá. Elkészítése egészen kicsit tovább tartott mintha egy kész tésztával készítettem volna ebédet de megérte, mert nagyon finom volt!
Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Ani írta...

Azt elhiszem, hogy finom volt! A gombát mi is szeretjük.

Éva írta...

Ani köszi!