2017. november 14., kedd

Kókuszos csigák / ThangZhong technikával

Mikor ezzel a technikával készült  csigát először megláttam janka kovács "Csak mert szeretem..." blog háziasszonyánál többször elolvastam  túl bonyolultnak találtam. Mikor már a kókuszos csigákat készítette akkor már igencsak azon gondolkodtam hogyan készíthetném el ? Nem volt egyszerű, ami nálam nem is lett olyan szép de az íze mindenért kárpótolt:)
                                                                           
Csak a hozzávalókat írom le az elkészítés leírását a talált blogon nézzétek meg nagyon jó illusztráció is van ott! 
                                                                                
                                                                                 💟
Hozzávalók: ThangZhong:  4 dkg liszt, 2 dl víz, kókuszos réteg: 20 dkg kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, 16 dkg cukor, 1,5 tk kókuszaroma /ez nálam kimaradt/, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 1,5 dl víz, 3 dkg vaj, tészta: 20 dkg ThangZhong, 60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 13 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kk. só, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1,6 dl tej,  + 1 tojás a tészta kenéséhez.
Jó étvágyat !

9 megjegyzés:

fenci írta...

Olvastam erről a technikáról, fel is keltette az érdeklődésem, de túl macerásnak találtam még olvasva is. De lehet egy próbát megér ...

Éva írta...

fenci nehezen szántam rá magam de a kókuszost muszáj voltam kipróbálni. Szánd rá magad mert nagyon finom puha a tésztája. Felét mélyhűtőbe tettem és apránként szedegetem ki, de gondolom nálatok nem lesz gond a ha több van belőle:-)) Sajnálom hogy blogodat nem tudom néha napján olvasgatni!

fenci írta...

Kedves Éva! köszönöm a biztatást, a kakaós változatot fogom kipróbálni elsőre, köszönöm a biztatást :-) küldtem meghivót a fenti e-mail cimre, szeretettel várlak!

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, és persze finomak lehetnek a kókusszal! Jó választás volt, hogy ezzel kezdted :-)
Néztem az eredeti elkészítését, elsőre kicsit bonyolultnak tűnt, de többször utánaolvasva, és többször elkészítve biztos egyszerűbb már :-)

Éva írta...

fenci remélem sikered lesz vele családi körben a kakaós is biztos nagyon finom .Lehet hogy én kicsit később egy csokis fahéjast még bevállalok:-)) Köszi a meghívót de valahogy már máskor is jártam így elkezdem bejelentkezek és onnantól nem sikerül a célhoz érnem !

Lívia írta...

Évikém ez a technika tényleg mutatós eredményt hoz és finom is lehet így a tésztája, de nekem is nagyon macerásnak tűnik, valóban még olvasva is, nemhogy csinálva. A kedvencem a kókusz, ezért talán majd egyszer kipróbálom, de persze a kakaós is jöhet, imádom a kelt tésztákat.

Éva írta...

Katalin köszi! Abban reménykedem hogy legközelebb könnyebben boldogulok vele:)
Lívia macerásnak tűnt nekem is és most visszagondolva valóban nem egyszerű de megéri mert nagyon finom! A kelt tészta nekem is a kedvenceim közé tartoznak!

Györgyi írta...

Drága Évám! Ne viccelj velem, ezek nagyon is szépek lettek! Én már úgy belejöttem ebbe a technikába, hogy becsukott szemmel megy már az elkészítés. Örülök, hogy ízlett és kipróbáltad :)

Éva írta...

janka kovács remélem pár próbálkozás után már nekem is jobban megy köszi!