2017. december 17., vasárnap

Kókuszos kifli

Mikor megláttam  Rozi kiflijét  tudtam hogy ezt  rövidesen megsütöm ! Így is lett  a próba  fél adagból készült  azt írom le:)

Hozzávalók:  20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 7,5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1/2 cs. sütőpor, 1 tojás sárgája.( kb. 5 dkg étcsokoládé olvasztva, porcukor)
🌸
Elkészítése: Hozzávalókból  tésztát  gyúrtam és 1 órát pihentettem .  A tésztából   rudat sodortam amit  feldaraboltam / ezeket a tészta darabokat nyomkodtam egyesével egy kifli formába amit előtte folpackkal béleltem ki/ belenyomogattam a formába  majd a tepsibe fordítottam ki  a kifliket a folpack segítségével és  egymástól kicsit távolabb raktam a tepsibe . Előmelegített sütőben 180 C fokon  15' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta  a két végét  gőz fölött olvasztott csokiba mártottam középső részét porcukorral szórtam be! Nagyon finom! ( Mivel ez fél adag és a kiflik elég ducik  ebből a mennyiségből 17 db lett)

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Lívia írta...

A kókusz miatt nagyon szeretném, mert kedvencem minden amiben kókusz van. Nagyon jól néz ki.

Éva írta...

Lívia azért tettem egy próbát én is mert szeretem a kókuszos sütiket nagyon finom és nekem ez az elkészítési mód nagyon tetszett sokkal könnyebb.

Katalin írta...

De jó ez a folpackkos megoldás :-) Fincsik lehetnek, a kókuszt én is szeretem :-)

Éva írta...

Katalin nekem is megtetszett és valóban sokkal könnyebben lehet csinálni. Finom, köszi!