2018. január 26., péntek

Kelesztés nélküli zsemle /tojás nélkül

Bár a  talált recept  nagyobb mennyiséget és kiflit tartalmaz,  én mégis tettem egy próbát hogy  zsemlét és fele mennyiségből készítsek :)
Hozzávalók 4 db kifli vagy zsemle:  175 g finomliszt, 125 ml  2,8 % tej, 12,5 g friss élesztő, 1/2 teáskanál só, 1/2 kávéskanál kristálycukor, 12,5 g olvasztott vaj, tészta kenéséhez:  1 evőkanál tej.
💟

Elkészítése:  Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt teáskanál liszt hozzáadása után hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba tettem amihez a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt is beletéve  bedagasztottam a tésztát . A tésztát négyfelé vettem egyenként megformáztam zsemlének amit ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Ezután bekapcsoltam a sütőt és még az melegedett  200 C fokra csak addig keltek a tészták ,  langyos tejjel átkentem kettő tetejére szezámmagot szórtam és betettem a sütőbe  ahol 20' sütöttem. Gyorsan összeállítható  és sütéssel  együtt fél óra alatt  akár már asztalunkra is varázsolhatjuk a finom  házi péksüteményünket  !
Jó étvágyat !

9 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyönyörűek, kívül is és belül is :-)

teller-cake írta...

Hű, nagyon szép a színe és a formája is!

Éva írta...

Katalin köszi!
teller-cake köszi!

Okki írta...

Szép formásak lettek! :)

Éva írta...

Okki köszi!

Jozsi Danko írta...

Egy kicsit átalakítva, de szuper lett. :)))

Éva írta...

Jozsi Danko örülök hogy elkészítetted, váljon egészségedre!

aranyos fodorka írta...

Ki fogom próbálni, én eddig a "rendes" kenyértésztámból szakítottam le egy-egy zsemlére valót. De azok kicsit "tömörek" - bár azért azok is finomak.
Ez olyan "légiesnek" könnyűnek látszik....

Éva írta...

aranyos fodorka kenyértésztából is finom tud lenni, de tegyél egy próbát ezzel nem fogod megbánni, váljon egészségedre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...