2018. január 31., szerda

Olcsó máklepény


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg főtt áttört burgonya, 1 db tojás,  2 dkg élesztő, fél deci tej, 5 dkg vaj, kevés só. töltelékhez: 15 dkg darált mák, 15 dkg cukor, reszelt citromhéj, mazsola, elegendő tej.

Elkészítése: A megkelt élesztőt a többi hozzávalóval  összegyúrtam  és letakarva hagytam 1 órát pihenni. Tészta egy részét  féltetettem a többi tésztát a kinyújtottam  és zsírral kikent kisebb méretű  tepsibe raktam amire rápakoltam az előzőleg elkészített tölteléket: (  1 dl  tejet forrósítottam majd ebbe tettem a mákot és cukrot összekevertem bele tettem a citromhéjat,mazsolát  és   hagytam hűlni) a maradék tésztából rudakat sodortam amivel berácsoztam a mákos tölteléket. 1 evőkanál tej és csipet cukor keverékével kentem meg a tésztát  amit  előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem.(Nagyon finom puha tésztája van, aki szereti a mákos süteményeket érdemes kipróbálni!)
Jó étvágyat !

8 megjegyzés:

Okki írta...

Ebéd után vagyok, de simán megtudnék enni egy jó nagy szeletet belőle. :D Jó mákos, nagyon szeretném. :)

Nea írta...

Én máris jelentkezem egy szeletkéért. Nagyon ínycsiklandozó!

Timi írta...

Mi is szeretjük a mákos sütit, így ki fogom próbálni! Köszönöm! :o)

Éva írta...

Okki ha megkóstolnád talán még kettő is lecsúszna:-)) Köszi!
Nea vettem a rendelést:-)) köszi!
Timi váljon egészségetekre!

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett, mert gondolom időközben már elfogyott :-) Szeretjük a mákosat, úgyhogy nekünk is ízlene. Kelt tésztákba én is van amikor teszek főtt krumplit, nagyon jó lágy lesz tőle.

Tiffanylda írta...

Mentettem! Imádjuk a mákosat minden formában.:)

Timi írta...

Ma meg is sütöttem és nagyon finom!!!

Éva írta...

Katalin még a mai napon is volt belőle de valóban nagyon finom.Biztos a krumpli is javított az állagán én is szoktam néha tenni kelt tésztákba.Köszi.
Tiffanylda egészségetekre!
Timi örülök hogy ilyen gyors voltál , váljon egészségetekre!