2018. április 7., szombat

Kövér palacsinta "Ízőrzők" Hidas

Ez az első olyan palacsinta receptem amiben élesztő van, kíváncsi voltam milyen?

Hozzávalók 8 nagyobb méretű palacsintához:  15 dkg  liszt, fél dkg friss élesztő, 1 db tojás, csipet só, fél teáskanál cukor, 2,5 dl tej, 1 dl szódavíz, másfél evőkanál olaj. Tészta töltéséhez: 2 db alma ízlés szerinti mennyiségben cukor őrölt fahéj/ez a mennyiség 5 db töltéséhez lett elég/ három  db. sárgabaracklekvárral lett megtöltve.
🌷
Elkészítése: Almát megpucoltam és lereszeltem kevés cukrot  őrölt fahéjat tettem hozzá átforgattam és hagytam kicsit állni.  Lisztet tálba öntöttem belemorzsoltam az élesztőt hozzátettem a cukrot , sót, tojást és apránként beleöntöttem a tejet közben kevertem. A végén lazítottam a masszát a szódavízzel és hagytam pihenni. Addig elkészítettem a tölteléket az almát kicsit kinyomtam és kevés zsíron megdinszteltem  hűlt még a tésztát kisütöttem. A palacsinta tésztába belekevertem a másfél evőkanál olajat és  a palacsinta sütőbe felmelegített pici olajra  kanalaztam a masszából  és a szokásos módon mindkét oldalát megsütöttem. Mikor elkészültem az összes sütésével ezután töltöttem meg. Nagyon finom! 
Ui: A masszát érdemes sütés előtt szűrőkanálon keresztül átönteni, sütésnél az első tészta  biztos vastagabb lesz mivel aki még eddig nem sütötte ezt a fajtát gyakorlatban jön rá hogy mennyi az elég:-))
Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, ilyenről még nem is hallottam :-) A tölteléke is biztos finom volt!
Most húsvéthétfőn pont itt jártunk, Hidason - utána még több Baranya menyei látványosságot is meg tudtunk tekinteni -, itt a tájházat néztük meg, nagyon szép volt.

Éva írta...

Katalin eddig még én sem de nagyon finom. Mikor nézzük ezeket a műsorokat amit már annyiszor ismételnek mindig gondolok rád hogy vajon jártatok-e már azon a tájon?

Ilona írta...

Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni holnap.Köszönjük a finomságokat.

Lívia írta...

Jól mondod Évikém, hogy finom volt a kelt palacsintád, ugyanis én ismerem, mert az én húsvéti palacsintatortám is kelt változatban készült.

María írta...

Én mindig teszek élesztőt a palacsintatésztába, ha nem frisset, akkor szárítottat. És újabban se tejet, se szódát, csak sima langyos vizet, mégis mindig isteni a palacsintám. Valahol olvastam, hogy csak sima vízzel is jó a palacsintatészta, és tényleg.

Éva írta...

Ilona örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre.
Lívia akkor már ismered, biztos hogy a palacsintatortához is jó lehetett!
Maria én most ismerkedtem meg ezzel, de én is készítettem már sima vízzel sőt akkor még tojást sem tettem hozzá és finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...