😉
Elkészítése: Hagymát megpucoltam és vékonyra felszeleteltem, répát szintén megtisztítottam a zellerrel együtt és ezeket nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Olajat melegítettem erre tettem rá a hagymát és a reszelt zöldségeket egészen kevés vizet öntöttem alá és hagytam puhulni mikor elpárolgott a víz pótoltam közben kevertem kb. 1 óra múlva megszórtam a fűszerekkel, borssal, sóval, csípős paprikával és az ecetet is ráöntöttem átforgattam az egészet ezután kb. 10' főztem még majd levettem a tűzhelyről és előkészített üvegekbe töltöttem. Lezártam az üvegeket először megfordítottam 5'-re majd vissza és letakarva hagytam hűlni. Ezután címkéztem és tettem hűtőbe.
A jövő hétvégén ha kiállja a próbát sikeres lesz akkor jöhet a következő adag!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Sült husihoz biztos nagyon finom lenne :-)
Katalin ezek a hagymalekvárok sült húsokhoz nagyok jók!
Hagymareszelés! Te egy hős vagy! Én egyszer ettem hagymalekvárt, de nem ízlett. Viszont ebben sok más is van. Izgalmasnak tűnik.
Ani a hagymát csak szeleteltem répát és zellert reszeltem. Finom ebből a mennyiségből csak ezzel a két kis üveggel lett így megér egy próbát!
Megjegyzés küldése