2018. augusztus 1., szerda

Pudingos babapiskóta /sütés nélkül

kiegészítésként oda írhattam volna kevés cukorral:)

Hozzávalók: kb. 10 db babapiskóta,  4 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 1,5 evőkanál házi cappuccino por, 2 evőkanál kristálycukor, 2-3 dkg vaj/margarin, tetejére kakaópor és őrölt fahéj keveréke.

Elkészítése: Kevés tejben elkevertem a pudingot ,  cappuccino port és a cukrot. A maradék tejet feltettem melegedni mikor már forró volt akkor öntöttem hozzá a keveréket amivel besűrítettem. Tűzhelyről levettem és hozzátettem a margarint addig kevertem még elolvadt. A babapiskótát feldaraboltam, kis edény aljába kanalaztam a pudingból  erre pakoltam rá a piskótát aminek a tetejére ismét pudingot tettem majd még egy sor  piskótát raktam  a forma közepére amit beborítottam ismét pudinggal.  Tetejét kakaópor és fahéj keverékével szórtam be  így tettem hűtőbe.Másnap kókuszreszeléket szórtam rá  és jött a kóstolás 😋
Kellemes falatozást!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Jól jön egy ilyen recept a meleg nyári napokon :-)

Éva írta...

Katalin valóban két napig nassoltuk, köszi!

Lívia írta...

Ez finom lehet és ebben a nagy melegben időszerű ilyen édességeket készíteni. Ha elkészítem én a kávét kihagyom belőle, mert azt nem szeretem és nem is iszom.

Éva írta...

Lívia azért választottam én is most ezt az édességet mert meleg van!