2018. augusztus 25., szombat

Rigó Jancsi "Ízőrzők" Lovasberény

Régóta tervezem az elkészítését kis változással  de  végül  elkészült!😉


Hozzávalók: tésztához: 4 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 cs. sütőpor, csipet só, krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 3 dl tejszín, 2 evőkanál olaj,+ 2 dl tejszín , csokimázhoz: 5 dkg étcsokoládé 1 evőkanál olaj,

Elkészítése:Tésztához a tojásokat kettévettem sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vízzel habosra kevertem. Liszthez tettem a kakaóport és a sütőport összevegyítettem. Tojások fehérjét csipet sóval és  2 evőkanál cukorral kemény habnak felvertem. Tojássárgájás keverékhez tettem pár kanál lisztes keveréket amit elkevertem majd felvert habot kevertem hozzá és végül a maradék lisztes keverék és a hab következett amivel jól összekevertem és zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe öntöttem . Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből kicsit hűtöttem majd kifordítottam  tálcára és kétfelé vágtam. Elkészítettem a krémet  gőz fölött megolvasztottam a csokoládét az olajjal és egy másik tálba öntöttem ,tejszínt felvertem habnak  ezután óvatosan kanalanként kevertem össze a csokoládéval . Ezt a krémet kentem az egyik tésztára ,majd felvertem 2 dl tejszínt és rákentem a csokis krémre. A másik tésztát bevontam a csokimázzal (5 dkg csokoládé és 1 evőkanál olaj )amit gőz fölött megolvasztottam mikor kezdett dermedni akkor felkockáztam és rápakoltam a tejszínhab  tetejére!😋
Jó étvágyat! 

6 megjegyzés:

Lívia írta...

Kedvencem volt valamikor, de már régen ettem, azt is cukrászdában. De most kedvet hoztál az elkészítéséhez. Nagyon jól néz ki a sütid és biztos, hogy finom is.

Katalin írta...

Én is rég ettem már, nagyon finom süti. Nagyon guszta a tiéd, kedvem lenne beleharapni :-)

teller-cake írta...

Nagyon szeretem, küldhetnél egy nagy szelettel.... 😊

Éva írta...

Lívia eddig vártam én is a próbasütéssel első próbálkozásom csak ajánlom hogy süsd meg nagyon finom. Váljon egészségetekre!
Katalin szívesen megkínálnálak:-))
teller-cake szívesen küldenék de ez már múltidő legközelebb szólok és akkor küldök még az "édes szájú" lánykáidnak is:-))

María írta...

Nagyon fincsi, de jó, hogy eszembe juttattad :).

Éva írta...

Maria köszi:)