2018. október 12., péntek

Sajtos rúd

Kevés megmaradt sajt megmentése volt a célom mikor elkészítettem 😊
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 felvert tojásnak a fele a tésztába másik felével kentem,só, 1 dl langyos tej, 1,5 evőkanál tejföl,sajt mennyiségét nem mértem (2-3 dkg lehetett a lapsajt amit  összehajtogatva reszeltem le!).
🍂
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt  kiskanál cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva kb. 40' hagytam kelni  majd enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négy részre vágtam ezeket  egyenként  hosszúkás formára nyújtottam  és szélességében is  kicsit nyújtottam majd feltekertem  és a tészta tetejét kicsit lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még 15' pihentettem ezalatt 180 C fokra előmelegítettem a sütőt. Maradék tojással lekentem és a reszelt sajttal beszórtam így tettem sütőbe ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat !

5 megjegyzés:

Monika írta...

Kissé szomorúan olvasom az ilyen hagyományos recepteket,mert sem az unokák, sem a menyem, és most már a lánykám sem eheti.:( Nagyon guszta!Lapsajtot lereszelni-nem semmi! Én ezt úgy oldottam meg 1x,hogy nagyon apróra felvágtam.

María írta...

Nagyon finom lehetett!

Katalin írta...

Nagyon guszták! Jobban néznek ki, mint a pékségben kaphatók :-)

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet, ki fogom próbálni - az 1 személyes háztartásomban jól jönnek az ilyesféle receptek.

Éva írta...

Mamka sajnálom hogy nem tudod elkészíteni családodnak, lapsajtot én összegöngyöltem úgy reszeltem le!
Maria finom volt köszi!
Katalin köszi!
aranyos fodorka akár két napra is elég lesz, váljon egészségedre!