2018. november 16., péntek

Baracklekváros, diós karácsonyfa


 🌲
Hozzávalók: /fél adaghoz/ 10 dkg margarin, 15 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 4 dkg darált dió, 1 felvert tojásnak a fele, + baracklekvár és szóráshoz porcukor.
🌲
Elkészítése:  Margarint a liszttel összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt tésztának összegyúrtam amit fóliába csomagolva hűtőbe tettem 30' -re. Ezután kinyújtottam a tésztát 2-3 mm vastagra és formával kiszaggattam. Minden második fenyőt szívószállal kilyukasztottam pár helyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 180 C fokon 10' sütöttem. Mikor kihűlt  a lyukas formákat porcukorral megszórtam a sima formákat lekvárral kentem le és ráhelyeztem a cukros részt.😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Látom nálad már télies, karácsonyias a hangulat :-) Nagyon helyesek. Jó ötlet volt ez a szívószálas megoldás :-) És biztos nagyon finomak is!

Kristína írta...

Köszönöm a receptet, kipróbáljuk újításnak a linzer mellé, jó program lesz a gyerekeknek a készítése:)

Okki írta...

Milyen ötletes, tetszik ez a szívószálas megoldás. :) A végeredmény pedig nagyon finom lehet.

teller-cake írta...

Nagyon ötletes, szerintem én is kipróbálom.

Éva írta...

Katalin valóban már nagyon rákattantam ezekre a sütikre nagyon finom, köszi!
Kristina örülök hogy tetszik sok sikert hozzá és váljon egészségetekre! Köszi!
Okki köszi!
teller-cake örülök hogy tetszik, köszi!

Gerdi írta...

De szép kis fenyők! Tetszik az ötlet! :-) Nem tudom, hogy történhetett, de az utóbbi évekkel ellentétben idén máris várom a karácsonyt. A sütid láttán is lázba jöttem! :-)

Éva írta...

Gerdi köszi. Általában engem is elkap az ünnepi készülődés elég korán, igaz ezt látjuk halljuk már mióta :-)) Aztán vagy egy olyan időszakom mikor lecsendesedek és pedig akkor kellene felpörögnöm!