2018. november 28., szerda

Takarékos püspökkenyér

A receptet itt találtam kicsi változtatással elkészítettem és nagyon😋!

Hozzávalók: 1 db tojás, 3 dkg sertészsír, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál méz, fél mk. mézeskalács fűszerkeverék,  28 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 10 dkg aszalt gyümölcs/nálam áfonya-mazsola-kandírozott narancshéj és citromhéj ezek feldarabolva/. Őzgerinc forma kenéséhez zsír és liszttel szórtam be.
🎄
Elkészítése: Tojást a cukorral  mézzel és a zsírral kikevertem. Liszthez vegyítettem a sütőport és a fűszerkeveréket.Az aszalt gyümölcsöket kevés liszttel elkevertem. Tojásos keverékhez öntöttem a tejet összevegyítettem majd a lisztes keveréket kevertem hozzá és végül a gyümölcsöket forgattam a masszába.Zsírral kikent liszttel beszórt  formába öntöttem és előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem /tűpróbát érdemes csinálni. Mikor kivettem a sütőből deszkára borítottam és hagytam hűlni, ezután porcukorral szórtam be.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Timi írta...

Érdekes, hogy őzgerinc formában még nem sütöttem sütit.... de ezt ki kell próbálni, mert finomnak tűnik! Köszönöm!!!

Éva írta...

Timi érdemes kipróbálnod nagyon finom, váljon egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...