2019. január 7., hétfő

Egyszerű szendvicskenyér

Mindig jó ha van tartalékban friss élesztő és természetesen liszt , különösen akkor mikor szűkében vagyunk a kenyérnek ! Ez a recept ilyen alkalmakra ideális , fél adagból készítettem azt írom le😊

Hozzávalók: 250 g finomliszt, 5 g só 5 g porcukor, 12,5 g élesztő/friss, 130 ml  langyos víz.

Elkészítése: Tálba tettem a kimért lisztet közepébe kis mélyedést csináltam ebbe öntöttem kevés langyos vizet a porcukrot és  belemorzsoltam az élesztőt pici lisztet szórtam hozzá hagytam felfutni. Ezután  tettem hozzá a sót és a többi vízzel bedagasztottam a tésztát  letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam gömbölyítettem majd hosszúkásra  formáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol még 30' pihentettem. Lekentem vizes ecsettel beszórtam kevés szezámmaggal és előmelegített sütőben 220 C fokon 25' sütöttem . Mikor kivettem rácsra tettem és ismét lekentem vizes ecsettel.😋
forrás:innen 
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Kívül-belül nagyon szép :-)

aranyos fodorka írta...

Én ugyan fehér kenyeret sose sütök (2/3 kenyérliszt 1/3 teljes kiőrlésű rozsliszt és töménytelen mindenféle mag az én receptem)- de még sose tudtam ilyen szép magas kenyeret sütni. Mindig gondolkodom, mi lehet az oka és nem jutok másra, csak a liszt "nehézségére" és a sok magra. Mert ezeknek azért súlyuk van s talán amiatt nem lesz túl magas a kenyér. A bolti rozskenyér se olyan magas/laza, mint a fehér kenyér, s emiatt gondolom, ez lehet az ok nálam is. A te kenyered nagyon szép !

Éva írta...

Katalin köszi.
aranyos fodorka amit tapasztaltál a sütött kenyereddel kapcsolatban valóban az lehet az oka amire gondolsz.Köszönöm!

Unknown írta...

Kedves Éva!Köszönöm a receptet.Elkészítettem és nagyon fonom lett.A családomnak is nagyon ízlett.☺

Éva írta...

Unknown köszi a visszajelzésed örülök hogy ízlett, váljon egészségetekre!