2019. február 11., hétfő

Böszörményi parasztkifli "Gasztroangyal"

Csökkentett mennyiségből készítettem azt írom le:)

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 7,3 dkg margarin, 3 evőkanál cukor, csipet só, 1,3 dl langyos tej, 1 felvert tojásnak a fele a tésztába másik felével kentem, tölteléknek:szilvalekvár, tészta tetejére kristálycukor és darabolt dió.
😊
Elkészítése: Kevés langyos tejbe kis cukrot tettem az élesztőt belemorzsolva hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót az olvasztott margarinnal együtt bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam 40' pihenni. Enyhén lisztes gyúrótáblán kerek formára kinyújtottam 8 felé cikkeztem. Vastagabb felére tettem szilvalekvárt és felgöngyöltem kiflinek formáztam amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. A felvert tojás másik felével lekentem kristálycukrot  és darabolt diót szórtam rá előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Van egy kis maradék főtt sonkám - le fogom darálni - szerintem azzal töltve is jó lesz...
Mondjuk sajttal megszórva....

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szépek lettek, és biztos, fincsi is. :) Nem tudom, tényleg böszörményi-e, de hozzánk nagyon közel van Hajdúböszörmény.

Éva írta...

aranyos fodorka jól kitaláltad biztos finom lesz, váljon egészségedre!
Évi köszi, pontos származási helyet nem tudok de gondolom onnan származik a recept?

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett a tetején a megpirult, pörkölt dióval :-)

Éva írta...

Katalin finom volt erre bizonyíték hogy még férjuram is kettőt eltüntetett, köszi!

Unknown írta...

Azt szeretem a legjobban blogodban, hogy nem csak finomakat csinálsz, de figyelsz a pénztárcára és a hasméretre is...
Mi is ketten vagyunk, de hajlamos vagyok teljes adagot késziteni.. pedig semmi szükség annyi kalóriára 😊

Éva írta...

Kicsi Bogyi köszönöm kedves szavaidat !