2019. március 11., hétfő

Bodag (cigány kenyér)" Gasztroangyal"

Hasonló lepénykenyeret sütöttem már, ez kicsit mégis más mivel  szódabikarbónával készült és olajban sült:)

Hozzávalók:/fél adagból készítettem azt írom le/ 25 dkg finomliszt, 1 tk. szódabikarbóna, 1 mk. só, kb. 1,5 dl langyos víz, olaj a sütéshez

🌺
Elkészítése: Lisztet tálba szitáltam hozzávegyítettem a szódabikarbónát és a sót. Langyos víz hozzáadásával tésztát gyúrtam amit gyúrótáblára borítottam ott is átgyúrtam és lángos nagyságú 1/2 cm vastag lepénynek formáltam  ezután  forró olajban mindkét oldalát lángos színűre sütöttem😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép lett belülről is, nem is hallottam még ilyenről. Ügyesen megcsináltad :-)

Éva írta...

Katalin köszi !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...