Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 dkg friss élesztő
só és langyos víz
tepsi kenéséhez zsír
🌻
Elkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt amibe kevés sót tettem. Kicsit pihentettem majd a kimért liszt közepébe öntöttem és annyi langyos vízzel dagasztottam be amitől kenyérnek való tészta lett, nálam kb. 1,5 dl volt a víz mennyisége! Addig dagasztottam még az edény fala tiszta lett ekkor konyharuhával letakartam és fél órát pihentettem. Mivel kevés lisztből készült ezért csak egy kisebb tepsit zsírral kikentem és a tésztát ebbe tettem ellapogattam ujjammal benyomogattam kicsit a tetejét. Előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. Ezt a fajta kenyeret nem szelni, hanem tépkedni szokták!
és kóstolás után.. |
Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Nagyon szép a bélzete, és roppant egyszerű összedobni.
Jaj, ez is annyira guszta! Ez nem olyasmi, mint a bodag? Vagy az más?
Vicuska köszi és nagyon finom!
Évi örülök hogy tetszik, de sajnos azt nem tudom hogy mi a bodag?
Hú. ez nagyon jól néz ki!!! Ki fogom próbálni! :o)Köszönöm!!!
Egy ilyet találtam: http://romanigastro.blog.hu/2014/12/01/bodag_a_cigany_kenyer
Nem pont az a recept, de valahogy ez a név ugrott be. :)
Évi köszi ezt a linket megnézet érdekel!
téphetek? Bár már elfogyott....azt hiszem hamarosan készítek egyet , felkeltette az érdeklődésem!:-)
Megjegyzés küldése