2019. március 5., kedd

Darafelfújt "Ízőrzők" Kisbajom

Fél adagból és kevesebb cukorral készítettem ezt írom le 😉

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 3 evőkanál búzadara, 6 dkg margarin, 2 db tojás 2 evőkanál cukor, 1 cs vaníliacukor, fél citrom reszelt héja, edényt amiben sütöttem  margarinnal kentem és zsemlemorzsával szórtam be.
🌷
Elkészítése: Kisebb lábast vízzel öblítettem ebbe öntöttem a tejet 1 evőkanál cukrot  mikor kezdett főni akkor tettem bele a darát közben kevertem. Mikor besűrűsödött levettem a tűzhelyről hagytam hűlni. A tojást kettévettem sárgáját a  kétféle cukorral kikevertem hozzátettem a puha margarint  összekevertem majd a kihűlt grízhez kevertem a reszelt citrom héjjal együtt. Végül a tojások fehérjének kemény habját kevertem a masszába . Kisebb jénait kikentem margarinnal és beszórtam zsemlemorzsával ebbe öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem.
📎Mivel a látott műsorban  csokival leöntve volt  nekem  viszont most csokoládém nem volt itthon ezért készítettem házilag: 2 evőkanál víz, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaópor  ezeket összemelegítettem  levettem a tűzhelyről és belekevertem  4 dkg margarint. A már kihűlt felfújtat ezzel a csokival öntöttem le😋
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Egyszerű de nagyszerű! Csodás a házi csokid is, szívesen megkóstolnám :-)

teller-cake írta...

Jól néz ki nagyon, és nem is tűnik bonyolultnak.

Anikó írta...

Évi amilyen egyszerű annyira finom, igaz ? gyerekkoromban rengetegszer volt egy bableves, krumplileves vagy egy gulyásleves után másodiknak, nagyon szeretjük mi is :-)

Éva írta...

Katalin köszi!
teller-cake egyáltalán nem bonyolult és nagyon finom íze hasonlít a rizskochra!
Anikó nagyon finom , én ezt nem ismertem viszont a rizskoch a kedvencem ezért is tettem egy próbát de megérte!