2019. március 21., csütörtök

Szilvalekváros ravioli kalácskák

Már másodszor találkoztam ezzel a recepttel  pedig nem is  ilyet kerestem de igencsak  felkeltette érdeklődésemet és természetesen  fél adagból tettem is egy próbát:)😊
 Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1,3 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 db tojássárgája aminek csak a felét tettem a tésztába másik felével kentem, 5 dkg olvasztott margarin, 1/2 kk.só, 2,5 ek. cukor, 1/2 cs.vaníliás cukor, szilvalekvár, kenéshez:tojássárgája, kisült tészta kenésére kevés tej.
🌺
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kanálka liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval  és bedagasztottam a tésztát amit letakarva 1 órát pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd vékonyra kinyújtottam és linzer szaggatóval szaggattam ki. Minden  második tésztának a közepébe éles késsel  keresztet vágtam amit kicsit ujjammal  széthúztam  a simán hagyott formák közepébe teáskanálnyi szilvalekvárt tettem és a elvágott tésztát rátettem. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol egy kisebb pohárral amit lisztbe mártottam rányomtam a tészta tetejére ezáltal kicsit összenyomódott a két tészta. Felvert tojással lekentem és még előmelegítettem a sütőt addig is kelt .  Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből  tejjel lekentem és 10'-re konyharuhával borítottam le. Mikor teljesen kihűlt akkor szórtam meg porcukorral 😋
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, szívesen megkóstolnám most :-)

Éva írta...

Katalin köszi, legközelebb gondolok rád jó?