2019. április 7., vasárnap

Rákóczi- túrós muffin


Hozzávalók: 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2,5 dl tej, 1 dl napraforgóolaj, citrom reszelt héja, 20 dkg túró,/mivel kevesebb volt a túró tettem hozzá még egy marék mazsolát is/1 tk vaníliacukor,  baracklekvár, habhoz: 2 tojásfehérje,15 dkg porcukor.
😊

Elkészítése: Lisztet összekevertem a sütőporral és a cukorral ezután hozzátettem a tojást, tejet, olajat, citrom reszelt héját és a túrót . Az egészet simára kevertem. Muffin formákba kanalaztam a masszából úgy hogy egy kanál massza rá egy kiskanál lekvár majd ismét massza.Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 ' sütöttem. Közben felvertem a tojásfehérjét amihez apránként tettem hozzá a cukrot  közben habverővel vertem a habot még szép fényes lett  és a kivett sütemények tetejére kanalaztam  belőle  a sütőt 230 C fokra állítottam és még 5 ' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet! A Rákóczi túróst minden formában szeretjük, legyen süti vagy fagyi, úgyhogy biztos a muffin is ízlene :-)

Okki írta...

Soha nem jutott volna eszembe, hogy a Rákóczi túróst "muffinosítsam". Ha az eredeti sütit szeretem, biztosan ez a muffin is kedvemre való lenne. :)

Éva írta...

Okki nem az én ötletem újságban találtam, biztos ízlene neked is !