2019. június 1., szombat

Kukoricás tepertős pogácsa "Ízőrzők" Szatta


Hozzávalók(fél adaghoz): 20 dkg finomliszt, 15 dkg kukoricaliszt, 1 dl langyos tej, 1 tk. cukor, 2,5 dkg friss élesztő, 1 evőkanál sertészsír, 1 tk só, őrölt bors, 20 dkg darált tepertő, 1 felvert tojásnak a fele+ 1 tojás sárgája.
😊
Elkészítése: Langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt kevés lisztet hagytam felfutni. Kimért kétféle lisztet összevegyítettem hozzátettem a már felfutott élesztőt, tojást, zsírt, sót és a tejfölt. Összegyúrtam  az egészet tésztának .Ledarált tepertőbe kevertem  kevés  őrölt borsot. Gyúródeszkára tettem a tésztát ott még kicsit gyúrtam majd kinyújtottam és rákentem a tepertőkrémet és feltekertem mint a bejglit ezután a tészta egyik végét felfelé hajtottam a másik végét lefelé a tekercs alá és letakarva 20' pihentettem. Ezt a műveletet még 2x ismételtem meg , az utolsó  után ujjnyi vastagra nyújtottam  késsel a tetejét bevagdostam és pogácsa szaggatóval  kiszaggattam. Zsírral kikent tepsibe raktam a megmaradt tojásba csipet sót tettem és ezzel kentem meg a pogácsákat. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30 'sütöttem😋
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek, és biztos finomak is! Még nem is hallottam ilyen receptet, hogy pogácsát is lehet kukoricaliszttel sütni, de nagyon tetszik :-)

teller-cake írta...

Nagyon finom lehet, a tepertős pogi mindig nagyszerű.

Éva írta...

Katalin örülök hogy tetszik, köszi!
teller-cake köszi, finom csúszik a teával:-))

Unknown írta...

Ez nagyon jó lehet, elfogom készíteni.