2019. szeptember 20., péntek

Krémes-szilvás pite

Napilapból ollóztam a receptet😊

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 ek cukor, 1 cs sütőpor, 2 tojássárgája, 1 ek tejföl, 1 csipet só, krémhez: 3 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1,5 dl tejföl, 4 ek cukor, 80 dkg  szilva, őrölt fahéj, 4-5 ek búzadara.
🌻
Elkészítése: A lisztet a cukorral, sütőporral, sóval elkevertem a vajat elmorzsoltam benne. Hozzágyúrtam a tojássárgájákat és a tejfölt. Kb. fél cm vastagra nyújtottam a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Meghintettem búzadarával és ráraktam a kimagozott feldarabolt szilvát/vágott felével felfelé/ fahéjjal megszórtam  majd búzadarát hintettem rá. A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral felvertem, tojássárgáját a pudinggal kikevertem és hozzákevertem  a tejfölt is.A fehérjehabot a sárgájához kevertem és a masszát  ráöntöttem a szilvára  Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Ahogy olvastam a receptedet és néztem a képedet, mindjárt ismerős volt :-) Pár napja én is megsütöttem ugyanezt, csak én az interneten bukkantam rá. Sajnos már el is fogyott. Nemsokára hozom majd, még várakozik a sorára :-)
Nagyon guszta lett a tiéd is, és biztos ugyanolyan finom mint az enyém volt :-)

Tiffanylda írta...

A napokban sütöttem meg, én a neten olvastam. Őszintén szólva, nekem a sima szilvás jobban bejön.

Aloha írta...

Biztos nagyon finom ez a süti! Elmentettem, majd meg fogom sütni. Nagyon szép napot, jó hétvégét kívánok neked Kedves Éva! ☺

Éva írta...

Katalin akkor már kóstoltad tudod mennyire finom, köszi.
Tiffanylda őszintén szólva annyira sok szilvás pitét nem sütöttem eddig, vagy talán régebben és nincs összehasonlítási alapom? Nekünk ízlett.
Aloha finom a sütemény, váljon egészségetekre.Nagyon szépen köszönjük és hasonló kellemes hétvégét kívánok neked !

Erika írta...

Évike, ez nagyon finom lehetett. Elmentettem, hogy mert nagyon tetszik. Holnap nekünk is szilvás napunk lesz, gombócot készítünk ebédre.