Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 ek cukor, 1 cs sütőpor, 2 tojássárgája, 1 ek tejföl, 1 csipet só, krémhez: 3 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1,5 dl tejföl, 4 ek cukor, 80 dkg szilva, őrölt fahéj, 4-5 ek búzadara.
🌻
Elkészítése: A lisztet a cukorral, sütőporral, sóval elkevertem a vajat elmorzsoltam benne. Hozzágyúrtam a tojássárgájákat és a tejfölt. Kb. fél cm vastagra nyújtottam a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Meghintettem búzadarával és ráraktam a kimagozott feldarabolt szilvát/vágott felével felfelé/ fahéjjal megszórtam majd búzadarát hintettem rá. A krémhez a tojásfehérjéket a cukorral felvertem, tojássárgáját a pudinggal kikevertem és hozzákevertem a tejfölt is.A fehérjehabot a sárgájához kevertem és a masszát ráöntöttem a szilvára Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Ahogy olvastam a receptedet és néztem a képedet, mindjárt ismerős volt :-) Pár napja én is megsütöttem ugyanezt, csak én az interneten bukkantam rá. Sajnos már el is fogyott. Nemsokára hozom majd, még várakozik a sorára :-)
Nagyon guszta lett a tiéd is, és biztos ugyanolyan finom mint az enyém volt :-)
A napokban sütöttem meg, én a neten olvastam. Őszintén szólva, nekem a sima szilvás jobban bejön.
Biztos nagyon finom ez a süti! Elmentettem, majd meg fogom sütni. Nagyon szép napot, jó hétvégét kívánok neked Kedves Éva! ☺
Katalin akkor már kóstoltad tudod mennyire finom, köszi.
Tiffanylda őszintén szólva annyira sok szilvás pitét nem sütöttem eddig, vagy talán régebben és nincs összehasonlítási alapom? Nekünk ízlett.
Aloha finom a sütemény, váljon egészségetekre.Nagyon szépen köszönjük és hasonló kellemes hétvégét kívánok neked !
Évike, ez nagyon finom lehetett. Elmentettem, hogy mert nagyon tetszik. Holnap nekünk is szilvás napunk lesz, gombócot készítünk ebédre.
Megjegyzés küldése