2019. november 19., kedd

Paprikás perec "Gasztroangyal"


Fél adagból készítettem  és kis változtatással azt írom le:😊
Hozzávalók: 30 dkg liszt, fél pohár kefir, 1-2 evőkanál tejföl, 5 dkg sertészsír, csipet só, fél mokkáskanál piros paprika, csipet sütőpor.
🍂
Elkészítése:A  hozzávalókból tésztát gyúrtam amiből darabkákat vágtam le és megsodortam majd perecnek formáltam. Vajjal kikent tepsibe tettem és előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem. Mikor férjuram meglátta a sütőben megjegyezte hogy miért nem teszek rá sajtot? Mivel kevés sajtom éppen volt kivettem a sütőből a tésztát megszórtam és visszatettem pár percre. 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták, a sajt biztos jót tett neki 😊

Gerdi írta...

Szép perecek! A sajtot én sem hagytam volna le róla! :-)

aranyos fodorka írta...

Szerintem a sajt, soha, semmit nem tud elrontani.:-)
Én sajtimádó vagyok. Csak ne lenne olyan drága !

Okki írta...

Egyet értek a férjeddel, kár lett volna lehagyni a sajtot róla. Nagyon finom lehet egy kis piros paprikával. :)

Éva írta...

Katalin finom nekünk legalábbis ízlett bár ez kicsit a keményebb perec változata de a perec így az igazi.
Gerdi köszi.
aranyos fodorka mi is szeretjük de nem visszük túlzásba általában 15 dkg azért megengedünk magunknak az 2-3 napra reggelihez elég is.
Okki köszi.