2020. február 12., szerda

Keksz

Napilapban találtam a receptet ami próbasütésre  fél adagból készült😊 azt írom le!
Hozzávalók: 17,5 dkg  liszt, 7,5 dkg porcukor, 1 felvert tojásnak a fele, 12,5 dkg vaj/margarin, kevés lekvár és kristálycukor.  /Ebből a mennyiségből 15 db keksz lett./
🌺
Elkészítése: Lisztet a vajjal összemorzsoltam  hozzátettem a porcukrot és a tojást összegyúrtam a tésztát ezután folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tettem. Sütőt előmelegítettem 180 C fokra tepsit sütőpapírral kibéleltem. A hűtőből kivett tésztából diónyi nagyságú golyókat  formáltam  ujjammal mélyedéseket csináltam a közepébe és a tészta tetejét kristálycukorba mártottam és raktam tepsibe . A mélyedésekbe lekvárt kanalaztam és az előmelegített sütőben 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, és nagyon jól néznek ki közepükön a lekvárral 😊

Kincse írta...

Egyszerű, de nagyszerűen lehet hízni tőle :)

Éva írta...

Katalin köszi.
Kincse ettől a pár darabtól nem hiszem hogy ellehetne hízni, különösen ha nem egyszerre esszük meg:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...