2020. március 2., hétfő

Házilag készített kenyér kínálatomból...

..ami élesztő nélkül készíthető!  Konyhai alapkészletem általában úgy alakul, amikor elfogy valami azt egy cédulára felírom és másnap igyekszem pótolni/ nem felhalmozásról beszélek.  Most úgy alakult hogy friss  élesztőm a hétvégén elfogyott  a boltból viszont elvitték az összeset.Ilyet én még nem tapasztaltam  érthetetlen számomra😏
Elkészített kenyér receptjeim közül kiemeltem  amik élesztő nélkül készültek és finomak:)






7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép választék!
A mi Sparunkban a só és liszt polcok is üresek voltak...

Éva írta...

Katalin köszi, pedig az is alapélelmiszernek számít. Szerintem biztos rövid időd belül pótolják a boltok de nem értem az embereket?

Kincse írta...

Ilyen kelesztés nélküli kenyereket én is szívesen csinálok, főleg, hogy gluténmentesből kell előállítanom, és a serpenyőben így lágy kenyérlepényt tudok sütni, ami ízlik.
Egyébként nekem is az volt az első gondolatom, amikor karantént állítottak fel itthon, hogy beszerzek tartós élelmiszert, hogy ne kelljen kimozdulni, ha már kitör a járvány, de legutóbb is elfelejtettem. Legközelebb fogok venni, mert a kevesebb jelenlét a tömegben szerintem megóv a fertőzéstől. Nem hiszem, hogy túl sokat kellene venni, de a szokásos bespájzolás egyébként is megszokott nálam.

Éva írta...

Kincse a nagy mennyiség begyűjtésének én nem vagyok a híve. A nagyobbik lányom szokott összegyűjteni sokszor fölöslegesen, aztán hozza nekem mert már rövid a lejárati határidő és addig nem tudja elhasználni:)

aranyos fodorka írta...

Ez a világméretű hisztéria betört ide is...De hogy az emberek nem normálisak, abban biztos vagyok.
Én - mivel rendszeresen sütök kenyeret - volt alkalom, hogy hosszú hónapokig kovászt használtam. Ma már nem nagyon alkalmazza senki ezt a jó, és olcsó módszert.

Éva írta...

aranyos fodorka mivel én azért ritkábban sütök kenyeret mert pld ez a 4 kifli is kitartott 3 napig így ritkán sütök kovászos kenyeret is. Ha sütök kenyeret aránylag kis mennyiségből annak is a felét mélyhűtőbe teszem.

Ani írta...

Nagyon jó ötlet az élesztő nélküli kenyér. Csak az ír szódásat ismertem.