Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 1 tk só, 1 tk. cukor, 1 csapott mk. szódabikarbóna, kb. 4 dl író /nekem most fele joghurt másik fele pedig a sajtból visszamaradt tejsavó/. Kis fej hagyma.
😉
Elkészítése: Kis darab hagymát apróra fölvágtam és megdinszteltem. Mikor elkezdtem a tészta összeállítását a sütőt már akkor bekapcsoltam . Tálba öntöttem a lisztet hozzá a sót, cukrot szódabikarbónát és a hagymát elvegyítettem majd a közepébe lassanként öntöttem a folyadékot . Gyúrni vagy dagasztani nem szabad a tésztát csak markoló mozdulatokkal összeállítani majd deszkára borítottam beliszteztem a tetején keresztben mély bevágást csináltam és betettem a sütőbe. 220 fokon 40 ' sütöttem.Ui: Nagyon merész voltam hogy első sütésre még hagymát is tettem bele, de nagyon finom lett!
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Éva te tényleg merész vagy, de látod, aki mer az nyer, nagyon fincci lehet.
Pont én is arra gondoltam, mint Kati, hogy Te aztán nagyon vállalkozó szellem vagy!! De biztosan nagyon élvezed, az érződik :)!! A kenyered csodaszép lett!! Tetszik, hogy nem kell dagasztani, csak épp összegyúrni.
Juj, de jól néz ki! Nálam is ez van holnap előjegyezve, csak hagyma nélkül. Még soha nem csináltam, remélem nekem is ilyen jól fog sikerülni! :-))
Kati köszi nagyon finom lett.
Maria és nagyon finom puha ma reggel libazsírral kentem meg hmmm fincsi volt.
gionetta köszi. Először én is simát akartam aztán gondoltam kipróbálom hagymásan. Az hogy neked sikerülni fog abban biztos vagyok!
Milyen szép lett! Van a sajttól maradva tejsavóm, gondolkodtam mit is kezdjek vele:-)
Szép lett a kenyered! Ilyet én is szoktam. Múlt héten még kenyeret is itthon sütöttem, de már nagyon bemelegszik a konyha a sok sütéstől.
Szép lett, nagyon ügyes vagy! :) Szerintem a hagymás ízesítés direkt jó bele! :)
Megjegyzés küldése