2020. május 20., szerda

Csokis kókuszos keksz


Hozzávalók fél adaghoz: 12,5 dkg liszt, 6 dkg vaj, 5 dkg kókuszreszelék, fél csomag vaníliacukor,5 dkg cukor, 1 db tojás, fél teáskanál sütőpor,  csokimáz házi változatomhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál víz, 4 dkg vaj .(Ebből a mennyiségből 19 db lett)
🍪
Elkészítése: Kétféle cukrot a tojással és a vajjal kikevertem. Külön edénybe tettem a lisztet sütőport és kókuszreszeléket  összevegyítettem majd a vajas  keverékkel összegyúrtam. A tésztából kis  darabkákat téptem amiből golyókat formáltam és  sütőpapírral bélelt tepsibe  raktam kicsit távolabb egymástól. A golyókat  pohár aljával lenyomtam és előmelegített sütőben 180 C fokon 12' sütöttem. Tepsiben hagytam teljesen kihűlni. Csokimázhoz a cukrot a kakaóporral és a vízzel  edénybe tettem összemelegítettem /alacsony hőfokon majd   beletettem a vajat és addig kevertem még elolvadt . A már kihűlt  kekszeket megfordítottam hogy az alja legyen felül és  a csokival lekentem    hagytam szikkadni  majd visszafordítottam   és a tetejét is csokival  mintáztam😋
Jó étvágyat!
forrás: innen

4 megjegyzés:

Lívia írta...

Finom süti, nekem biztos az, mert az egyik kedvencem van benne a kókusz.Na és az sem utolsó, hogy egyszerű az elkészítése.

Czakó Mariann írta...

Ma egyre gondoltunk, én is pont kókuszos kekszet készülök sütni. Nagyon guszta a tiéd!🥰🍪

teller-cake írta...

Nagyon ínycsiklandozónak mutatkozik... :-)

Éva írta...

Lívia köszi.
Mariann köszi, azért süssél magadnak:)
teller-cake köszi.