2020. augusztus 5., szerda

Preckedli "Ízőrzők" Kisapáti


Hozzávalók fél adaghoz:  tészta:25 dkg finomliszt, 5 dkg zsír, 7,5 dkg margarin, fél csomag vaníliacukor, 10 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor,  1 egész tojás és 1 sárgája, reszelt citromhéj,  tészta nyújtásánál a tészta alá rétesliszt, tészta tetejére:  1 tojás fehérje, 7,5 dkg darabolt dió,  5 dkg kristálycukor.
🌼
Elkészítése: A felsorolt hozzávalókból tésztát gyúrtam amit 1 órára hűtőbe tettem.  Mikor kivettem a letelt idő után gyúrótáblát rétesliszttel megszórtam és  úgy nyújtottam ki  a tésztát majd szaggattam . Tészta tetejét enyhén elkevert  tojásfehérjébe mártottam majd  a darabolt dió és cukor keverékébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  ezután előmelegített sütőben 180  C fokon 15' sütöttem. 😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Ez a keksz nagyon finom lehet, elraktározom a receptet! :-) Jól fog majd jönni...

Éva írta...

Gerdi nagyon finom porhanyós ebből az adagból 31 db lett, de gondolom neked dupláznod kell majd a mennyiséget.Váljon egészségetekre!