2020. szeptember 23., szerda

Töltött zsemle

 Mint már oly sokszor most is  2 db szikkadtabb zsemle hasznos felhasználása érdekében készítettem vacsoránkra  kevés  hozzávaló felhasználásával😊

Hozzávalók: 2 db zsemle, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 gerezd fokhagyma reszelve,  kevés reszelt  sajt, 3 karika fölvágott felkockázva,  apróra vágott petrezselyemzöldje, só, őrölt bors.

😉

Elkészítése: A zsemlék tetejét vékonyan levágtam, belsejét kiszedtem és összemorzsoltam. Tojást felvertem  hozzátettem a  zsemle összemorzsolt belsejét és a többi hozzávalót  az egészet összekevertem és beletöltöttem a zsemlébe. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  és előmelegített sütőben 200 C fokon 10' sütöttem , a zsemlék tetejét kicsit olajjal átkentem és  a sütőből kivett  zsemlék tetejére pakoltam majd visszatettem még 5'-re sülni.😋

Jó étvágyat!


8 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet ! Épp valami ilyen felhasználásra vár két szikkadt zsömlém :-)

Katalin írta...

De jó ötlet ez is! Így még nem készítettem melegszendvicset. Nagyon finom lehetett 😀. Ha jönnek a hűvös őszi esték biztos kipróbálom majd, olyankor többször soktam melegszendvicset készíteni.

Gerdi írta...

Szuper ötlet! Ezért érdemes hagyni a zsemlét megszikkadni! :-)

Éva írta...

aranyos fodorka váljon egészségedre.
Katalin köszi, váljon egészségetekre.
Gerdi köszi, ezért is meg a prézliért is ami most bőségesen van így jött ez a verzió:)

Verus írta...

Szuper ötlet, én kiflit töltöttem hasonló módon!🙂❤

Ani írta...

Töltött meleg szendvics! Szuper ötlet!

Fáni írta...

Szoktam hasonlót csinálni én is, nagyon szeretjük, a vendégeknél is sikere van :)

Éva írta...

Verus örülök hogy tetszik, a kiflivel is jó lehet!
Ani köszi.
Fáni ami jó az jó , örülök hogy ismered!