2021. május 19., szerda

Sajtos rántott palacsinta

 Hasonló módon már készítettem  hússal töltött palacsintát, ezt a receptet egy régi receptes újságban találtam.😊


 Hozzávalók /mennyiséget nem írok/ pár darab sós palacsinta , trappista sajt, liszt, tojás, zsemlemorzsa és olaj a sütéshez.( Mindenkinek megvan a saját palacsinta receptje ,  ez az én bevált receptem!)

😉

Elkészítése: Szokásos módon kisütöttem a palacsintát, feldaraboltam a trappista sajtot  kb. 1/2 cm vastagra és 4x4  cm nagyságúra  ezután  a  kihűlt palacsinta közepébe tettem ráhajtottam  négy oldalról a tésztát és bepaníroztam végül  a felforrósított olajba kisütöttem.😋 (Akár főételként körettel is finom laktató lehet,  nekünk most  csak kevés zöldség és majonéz is elég volt mellé vacsorára:)

Jó étvágyat kívánok!


10 megjegyzés:

Erika írta...

Hú Évike, biztos nagyon jó lehet. De nem nehéz étel vacsorára? 🙂

Katalin írta...

Ó de finom különlegességet ettetek 😊. Még nem is hallottam ilyenről, de nagyon jó ötlet!

teller-cake írta...

Imádom a húsos változatát, ez még jobb lehet. Csak ne lenne olyan macerás elkészíteni...

Éva írta...

Köszi Erika, nálunk a vacsora olyan időpontban van ami lehet hogy másnál az ebédidő 2-3 óra már ezután nem eszünk. Ez a mennyiség 4 db volt elég kicsi és csak zöldséggel ettük de nem tűnik nehéz ételnek:) A sima rántott sajtot inkább nehéznek érzem !
Örülök hogy tetszik köszi Katalin:)
teller-cake húsos változatot is szeretjük mi is. Neked az biztos hogy több idődbe telne mivel többet kell sütni belőle. Nálam most egy adag kisütött palacsintából lett 4 töltött a többit lekvárral kentük meg.

Okki írta...

A palacsinta nagy kedvenc, a rántott dolgokat is szeretjük, így együtt a sajttal, csakis nagyon finom lehet. :)

Éva írta...

Okki ha szeretitek külön-külön akkor megér egy próbát:)

Erika írta...

Évike, nálatok is délután van a vacsora? Anyósom is ebben az időben vacsorázik. ☺️ Mindennap pontosan fél háromkor.

Éva írta...

Látod Erika ilyen ez a korosztály , mi azért pontosan nem tartjuk be:-))

aranyos fodorka írta...

Aki nálam jobban szereti a sajtot, az nem mond igazat ! Ez a recept jónak tűnik, még sosem próbáltam így, bár pl. "rendesen" panírozott, rántott sajtot elég gyakran eszem. Ki fogom ezt is próbálni. Nem tudok elképzelni sajtos ételt, ami ne lenne jó. Ha választanom kell hús és sajt között én biztos az utóbbira szavazok.

Éva írta...

aranyos fodorka szeretjük mi is a sima rántott sajtot is, de ez is kedvenc. Sok esetben nálam is előfordul hogy előnybe részesítem a sajtot. Sok sikert és váljon egészségedre!