Ez a recept is azok közé tartozik amit már régóta próbasütésre előjegyeztem magamnak most fél adagból elkészítettem 😉
Hozzávalók: 9 dkg vaj ami nálam margarin volt, 17,5 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1/2- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 1 db tojás, kevés lekvár és pörkölt mogyoró.
🌷
Elkészítése: Margarint a cukorral és a sütőporral vegyített liszttel összemorzsoltam és a többi hozzávalóval együtt sima tésztának összeállítottam. Enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra kinyújtottam a tésztát linzer /receptes könyv úgy írta hogy rózsaalakú/ formával kiszaggattam. Málnalekvárból kiskanállal tettem a tészta közepébe ezután a lekvárba tettem egy pörkölt mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből vaníliás porcukorral beszórtam.😋 (A receptkönyvem még azt is írja: Igen kiadós)
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Nagyon szép mutatósak, és a házi lekvárral - mert gondolom hogy az - még finomabbak lehetnek!
Köszi Katalin nagyon finom lett a házi málnalekvárommal, bár egy sütésállóbb lekvárral még mutatósabb lett volna de az ízére így sem panaszkodhatok:)
Nagyon mutatós, elkészítem majd a Bécsben élő rokonoknak. 😀
teller-cake örülök hogy tetszik, sok sikert valami jó sütésálló lekvárt válasszál!
Megjegyzés küldése